Vooropleiding retailmedewerker (23+)

Werk aan de winkel! Ontwikkel je taalvaardigheid en rekenvaardigheid met de Vooropleiding retailmedewerker. Jouw startpunt voor een carrière in de retail.

Verkoop en ondernemerschap

Ben je geïnteresseerd in een opleiding in de retail? En wil je graag jouw Nederlandse taalvaardigheid en/of rekenvaardigheid naar een hoger niveau tillen? De Vooropleiding retailmedewerker stoomt jou klaar om te starten met een opleiding in de detailhandel.

De Vooropleiding retailmedewerker is de basis voor een mooie carrière als verkoper. Na de vooropleiding kun je instromen in een BBL-opleiding voor volwassenen (23 jaar en ouder). Hierin heb je de keuze uit een BBL-opleiding Retailmedewerker niveau 2 of een BBL-opleiding Retailspecialist niveau 3.

Wat leer je?

Tijdens de Vooropleiding retailmedewerker leer je beter spreken, luisteren, lezen en schrijven in het Nederlands. Je leert de basis van het rekenen. Optellen en aftrekken, maar ook vermenigvuldigen en delen. Ook maken we een start met het rekenen in procenten.

Alle lessen, zowel de lessen Nederlandse taal als de rekenlessen, staan in het teken van het werken in de retail. Situaties uit de praktijk van werken in een winkel komen voorbij.

Met deze vooropleiding op zak kun je makkelijker de toelatingstoets tot het mbo halen en vervolgens instromen bij een BBL-opleiding Retailmedewerker (niveau 2, leeftijd 23+) of BBL-opleiding Retailspecialist (niveau 3, 23+).

Voor wie is deze cursus?

De Vooropleiding retailmedewerker is voor iedereen die de Nederlandse taalvaardigheid en/of rekenvaardigheid naar een hoger niveau wil brengen. Je bent 23 jaar of ouder.

Adviseurs Leven Lang Ontwikkelen

Stel je vragen over

  • Facilitaire dienstverlening
  • Horeca, voeding en bakkerij
  • Maatwerktrajecten
  • Toerisme, luchtvaart en recreatie
  • CIOS, sport en bewegen

Nieuws en artikelen

Contact & aanmelden

Wil je meer informatie, heb je een vraag of wil je je aanmelden voor deze opleiding? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op. Dank je wel!

Bekijk ook eens

Werk je in de retail of wil je gaan werken in de retail? En wil je jouw kennis vergroten? Volg dan de opleiding verkoper/retailmedewerker.

Verkoop en ondernemerschap
Luc Poelen

Wil je graag een mbo-praktijkverklaring halen door beroepstaken te leren in de prakijk en dus niet op school? Dat kan. Er is aanbod beschikbaar in diverse sectoren.

Facilitaire dienstverlening, Horeca, voeding en bakkerij, Techniek en engineering, Zorg, Verkoop en ondernemerschap, Bouw en afbouw, Mobiliteit, transport en logistiek
Asha Panday, Luc Poelen

Heeft jouw organisatie speciale opleidingsvragen of -wensen rondom verkoop en ondernemerschap?

Verkoop en ondernemerschap
Luc Poelen

Duur

10 weken. Startdatum, locatie en kosten in overleg.

Startdatum

4 oktober 2023