Alles over scholing van je werknemers

Henk Wenting

Je kunt me alle vragen voorleggen die te maken hebben met scholing en ontwikkeling van je medewerkers. We bekijken in een gesprek waar je tegenaan loopt en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ook werknemers met een individuele vraag kunnen bij mij terecht. Ik ben adviseur Leven Lang Ontwikkelen voor de technische-, ict- en de laboratoriumbranche.

Het proces naar werken met plezier

Ik geloof dat ieder mens de kans moet krijgen om zich te ontwikkelen. Onderwijs levert daarin een onmisbare bijdrage. Organisaties die toekomstbestendig willen zijn en aantrekkelijk op de arbeidsmarkt, weten dat ze continu moeten investeren. Investeren in het ontwikkelen van hun mensen en een klimaat moeten creëren waarin leren normaal is.

Als medewerkers niet volledig kunnen worden ingezet, dan is het een probleem voor zowel het bedrijf als de medewerkers. Samen kunnen we dan kijken naar passende oplossingen op het gebied van scholing. Het is vervolgens mooi om te zien als een werknemer er echt iets aan heeft. Dat je je werk weer met plezier kunt doen.

Uit de praktijk

Met een grote autodealer uit de regio hebben wij een aantal goede gesprekken gevoerd over de werkplaatsmedewerkers die al langere tijd van school zijn. Hun werkzaamheden veranderen. Van onderhoud en reparatie naar werken aan elektrische en hybride voertuigen met elektronica en diagnoses stellen.

We ontwikkelden in overleg met de werkgever een cursus. Tijdens deze cursus was ruimte voor de dagelijkse praktijk en werd de basiskennis van de medewerkers uitgebreid. Het bood de deelnemers mogelijkheden om zich te ontwikkelen, verbanden te zien en zaken te combineren. Daardoor kunnen ze doorgroeien in het bedrijf, in hun loopbaan én zijn ze breder inzetbaar.

Wederzijds vertrouwen voor de juiste match

Ik volgde verschillende opleidingstrajecten en werkte in diverse richtingen: de autobranche, gezondheidszorg, hulpverlening, arbeidsbemiddeling, re-integratie en het onderwijs. Die ervaring zorgt ervoor dat ik me makkelijk kan verplaatsen in uiteenlopende doelgroepen en kan inleven in verschillende vraagstukken. In mijn werk en alle genoemde richtingen komt steeds terug dat wederzijds vertrouwen van groot belang is. Het draagt bij aan het kunnen maken van de juiste match.

Over mij

Ik geniet van de krant lezen op de zaterdagochtend met een bakje koffie erbij. Ook luister ik graag muziek en verdiep ik me in de actualiteit of historie. Ik houd van het theater en steden bezoeken en ga graag de natuur in. Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en kleinkinderen.

De verwondering, onbevangenheid en speelse manier van kijken die ik bij mijn kleinkinderen zie, vind ik mooi. Dat komt ook terug in leven lang ontwikkelen en sowieso als studenten zich ontwikkelen. Prachtig als mensen zich positief kunnen verbeteren en dat je daar een bijdrage aan kunt leveren.