Goede scholing in Zorg en Welzijn

Fieke Snijders

Iedereen wil goede zorg voor zichzelf, voor ouders en grootouders. Goede scholing hoort daarbij. Ik denk graag met je mee over bevordering van de deskundigheid van je medewerkers zodat zij sterk in hun werk staan en zo het verschil kunnen maken in het leven van patiënten of zorgvragers.

Ik kan je helpen met vragen over trajecten Leven Lang Ontwikkelen op het gebied van Zorg en Welzijn en maatwerktrajecten. Als adviseur Leven Lang Ontwikkelen vertaal ik de wens van jouw instelling of organisatie naar een passend scholingsaanbod.

Wat scholing jou oplevert

Jaren geleden organiseerde ik trainingen voor een scheepswerf: tekeningen lezen in de scheepsbouw en lastraining. De directeur wist de meerwaarde van bijscholen treffend te omschrijven: “Deze relatief simpele trainingen leveren mij tienduizenden euro’s per jaar op. Als vroeger een las niet goed was, moest deze meerdere keren worden hersteld. Hierdoor kreeg je nooit meer een mooie lasnaad. Nu doen mijn medewerkers het in één keer goed. Met een prachtig strakke las!”

Scholing is een investering die zichzelf terugbetaalt. In tijd en kwaliteit. Zowel op de scheepswerf als in de zorg! Met onze opleidingen willen we vooruitlopen op de ontwikkelingsbehoefte. Dit geef ik vorm en voer ik uit samen met mijn collega’s in de onderwijsteams.

Blijven ontwikkelen en kwaliteit verbeteren

Nieuwe inzichten, vergrijzing en de noodzaak om goede zorg betaalbaar en beschikbaar voor iedereen te houden. Het zijn voorbeelden van ontwikkelingen die invloed hebben op de vaardigheden van werknemers in de zorg. Daarom is opleiden zo ontzettend belangrijk.

Binnen Zorg en Welzijn staan opleiden en doorleren hoog in het vaandel. Ervaringen uitwisselen en elkaar stimuleren om de kwaliteit te verbeteren zijn onderdeel van deze cultuur. Ondanks krappe budgetten. Leven Lang Ontwikkelen bestond in de zorg al lang voordat de term was bedacht. Het zit in het DNA van Zorg en Welzijn én het zit in mijn DNA.

Over mij

Iemand vooruithelpen door passend werk te vinden, dat is mijn grote drive. In 1979 verhuisde ik naar Nijmegen om de Lerarenopleiding Nederlands en Frans te volgen. Toen ik afstudeerde, was er weinig werk. Daarom ging ik voor een jaar als intercedente bij een uitzendbureau werken. Het werden er acht, waarin ik allerlei facetten van de arbeidsmarkt leerde kennen.

In die acht jaar bleef scholing en ontwikkeling van mensen trekken. Daarom bleef dit na mijn baan bij het uitzendbureau als rode draad door mijn werk lopen. Zo leerde ik als accountmanager bij het Centrum voor Vakopleiding (nu: WerkBedrijf) het begrip ‘individueel maatwerk’ tot in de details kennen.

Nu zorg ik voor scholingsmaatwerk voor Leven Lang Ontwikkelen. Meedenken hoe Move to Match dé opleidingspartner wordt en blijft voor het werkveld Zorg en Welzijn, dat is wat ik doe.