Ik wil graag anderen helpen bij het zich verder ontwikkelen

Luuk van Tiem

Je kunt bij mij terecht met vragen over scholingstrajecten op het gebied van zorg en van welzijn.

Samenwerken en doelen stellen

Heb je een opleidingsvraag? Als adviseur Leven Lang Ontwikkelen voor Zorg en Welzijn help ik bedrijven bij het verhelderen van deze vraag. En ik kijk met je mee of er al een opleidingsaanbod is dat aansluit, of dat we een speciaal en passend aanbod kunnen ontwikkelen. Dat is maatwerk. Ik ga graag met bedrijven in gesprek en onderzoek vervolgens de opleidingsmogelijkheden bij de onderwijsteams.

Maatschappelijke urgentie

Zorg en welzijn is een brede en grote sector. Daarom bestaat het team van Move to Match voor deze sector uit drie adviseurs, waarvan twee in Nijmegen. Bij de sector zit veel maatschappelijke urgentie, onder meer door grote tekorten aan goed geschoolde professionals. Vanuit Move to Match kijken we hoe we oplossingen kunnen bieden om hier samen iets aan te doen.

Een leven lang ontwikkelen

Voor mij betekent een leven lang ontwikkelen dat iedereen zich vrij moet voelen om zich te blijven ontwikkelen. Iedereen zou op elk moment in zijn leven gemakkelijk een cursus of opleiding moeten kunnen volgen om zijn kennis te verdiepen of te verbreden. Dit is prettig voor een werkgever, maar ook voor een werknemer zodat hij zijn carrière kan blijven bijsturen.

Wat kun je verwachten

Er komen heel veel vragen bij ons binnen en we kijken daarom steeds specifiek waar de nood het hoogst is. We nodigen je uit of komen langs zodat we samen kunnen sparren over het probleem of de opleidingsvraag.

Vanuit die sparringsessies komen vaak ideeën. Dan is het aan ons om dat te toetsen en met mensen in gesprek te gaan. We zijn in contact met gemeentes, met het UWV en het Werkbedrijf. En we weten precies wat er aan bestaand opleidingsaanbod is en wat er op maat kan worden gemaakt.

Over mij

Naast adviseur Leven Lang Ontwikkelen ben ik docent Sport en Bewegen en eigenaar van de Beweegbus. Alles aan sport vind ik fantastisch: samenwerken, doelen stellen, hard werken en trots zijn als je iets bereikt. Sport houdt je fysiek en mentaal gezond en je wordt er vrolijk van. Ik houd vooral van zaalvoetbal, veldvoetbal, padel (soort squash met dubbel veld), skieën en snowboarden.

Tijdens mijn master Sport- en beweeginnovatie op Papendal bij Hogeschool Arnhem en Nijmegen heb ik de Beweegbus opgezet voor mensen met een beperking. De Beweegbus organiseert op iedere gewenste locatie met al het benodigde materiaal een aangepast sportaanbod onder begeleiding van een beweegagoog.

Het opzetten en implementeren van een procestraject zoals de Beweegbus is me zo goed bevallen dat ik de stap heb gemaakt naar adviseur Leven Lang Ontwikkelen. Ik wil graag anderen helpen bij het zich verder ontwikkelen.