Jouw scholingsvraag op de juiste plek

Geert Hendriks

Je kunt bij mij terecht met vragen over scholingstrajecten op het gebied van veiligheid.

Waarom jezelf blijven ontwikkelen zo belangrijk is

Als werknemer ontkom je er niet aan om de ontwikkelingen te blijven volgen bij je werkgever. En voor een werkgever is het meer dan ooit belangrijk om je werknemer up-to-date te houden qua kennis en vaardigheden. Daarnaast is het in de huidige markt van belang je werknemer betrokken te houden via scholing en doorgroeimogelijkheden.

Voorbeelden uit de praktijk

Laatst kregen we een vraag van een binnenvaartbedrijf. We bieden logistieke opleidingen aan, maar nog geen scholing op het gebied van binnenvaart. Daar liggen kansen, zowel voor ons als de binnenvaart. We zijn daarom aan het onderzoeken of we een keuzedeel kunnen opstarten of stages en gastlessen mogelijk kunnen maken.

Ook zijn we aan het onderzoeken of we de bijscholing voor bijzondere opsporingsambtenaren (boa's) kunnen gaan verzorgen. Elke vijf jaar moeten boa's hun kennis weer updaten. Wij proberen dat mogelijk te maken met trainingen die op maat zijn gemaakt voor deze specifieke vraag en beroepsgroep.

Over mij

Ik ben 62 jaar en woon in Doornenburg. Ik tennis en loop graag hard. Verder wandel ik graag met onze honden. Ik kan mezelf als voorbeeld van Leven Lang Ontwikkelen omschrijven. Voor mij is het vanzelfsprekend dat je je verder ontwikkelt. Ik heb tijdens mijn loopbaan veel certificaten behaald en trainingen gevolgd.

Zo ben ik na mijn middelbare schoolopleiding begonnen als timmerman en heb ik zeven jaar in het leger gezeten. Toen ben ik de beveiligingsbranche ingegaan waar ik mezelf doorontwikkelde tot leidinggevende. Verder heb ik diverse functies gehad bij Uitgeverij De Gelderlander. Bij NEC was ik manager veiligheid.

Nu werk ik alweer zeventien jaar bij ROC Nijmegen als coördinator en docent, en als adviseur Leven Lang Ontwikkelen. Als docent is het eveneens van belang dat je je blijft bijscholen. Dat heb ik de afgelopen jaren vooral op ict-gebied gedaan. Je ontkomt er niet aan om bij te blijven.