Scherp blijven in je vak

Helmy de Louwere

Jezelf of je bedrijf blijven ontwikkelen betekent nieuwsgierig blijven. Durven bewegen in een veranderende wereld en niet bang zijn om een nieuw pad in te slaan.

Je vak ontwikkelt sneller dan je zelf kunt bijhouden. Door bij te scholen zien werknemers een ander aspect van hun werkzaamheden. Je brengt je vakkennis op peil en ontwikkelt mee met het geheel. Ook bouw je als werknemer door het volgen van cursussen een mooi cv op. Daarmee kun je verzilveren wat je allemaal kunt.

Move to Match heeft alle beroepskrachten en kennis in huis om te zorgen dat mensen bijblijven in hun vak of kunnen omscholen. We zijn als samenwerkingsverband een bekende in de regio. Zowel voor werkgevers als werknemers. Mensen in de leerstand krijgen en geboeid houden, daar zijn we goed in.

De uitwisseling van vraag en aanbod zorgt ervoor dat het werkveld, het reguliere onderwijs en het vervolgonderwijs scherp blijven. Doordat we alles in huis hebben, hebben we ook toegang tot de kennis en expertise van andere sectoren. Dat is handig als de opleidingsvraag op meerdere gebieden ligt.

Bijblijven opent deuren

Je kunt bij mij terecht voor informatie over alle trajecten bij – en nascholing in het domein zorg en welzijn. Ik kan met je meedenken over passende oplossingen in maatwerk, zoals deeltrajecten en certificeringen.

Als docent heb ik zelf steeds moeten bijscholen, omdat het landschap voortdurend verandert. Het vraagt om andere tools. Soms is het prettig om even op weg geholpen te worden. Het opent deuren, geeft zelfvertrouwen en maakt je bewegingsvrijheid in de wereld en in je werk groter.

Uit de praktijk

Ik heb 18 jaar bij Rijnstate gewerkt als verpleegkundige. En daarna als docent Verpleegkunde bij Rijn IJssel. Daardoor heb ik veel ervaring opgedaan met allerlei soorten projecten. De laatste jaren was ik betrokken bij het ontwikkelen van certificeerbare eenheden en het ontwikkelen van de derde leerweg.

Met als deelvraag: hoe kunnen we met een veranderende arbeidsmarkt en in het reguliere traject certificaatleren introduceren en combineren zodat mensen kunnen stapelen? En zodat medewerkers altijd met een succeservaring een opleiding uitgaan? Daar kijken we naar in dit project. De medewerker behaalt een certificaat en eventueel zelfs een diploma.

Over mij

Ik ben ontzettend veel buiten te vinden. Mijn buitensport, handboogschieten, versterkt mijn doelgerichtheid. Ik kan goed omgaan met een veranderende omgeving. Dat komt terug in mijn contact met mensen. Ik houd van open en eerlijk contact met een gemeenschappelijk uitgangspunt.

Het is mijn missie om samen te brengen en te verbinden bij maatschappelijke vraagstukken. De opgave waar we met zijn allen voor staan in de sector zorg en welzijn is groot. Het vraagt om anders kijken naar wat nodig is in de markt. En anders kijken naar opleiden.

Het is mooi als ik mijn steentje kan bijdragen aan de oplossing. Zoals mensen met praktische kennis en vaardigheden uitrusten. Na het afronden van een opleidingstraject heb je iets waardevols in handen. Dat geeft vertrouwen, omdat je het meteen kunt toepassen in de praktijk.

Je kunt mij bereiken via h.delouwere@rijnijssel.nl / 06 14245583