Move to Match | Middag vol inspiratie bij LLO Docenten Denktank
Docenten, adviseurs én werkgevers kwamen dinsdag 23 januari 2024 samen op locatie-Kronenburgsingel in Arnhem om kennis met elkaar te delen. En dat gebeurde volop. De vraag die daarbij centraal stond: hoe kunnen we met maatwerk van meerwaarde zijn voor de regionale arbeidsmarkt?

Voorbeelden uit de praktijk
LLO-adviseur Claudia Koper vertelt hoe belangrijk het is om een proactieve houding te hebben richting het werkveld: “Ik hou altijd mijn oren en ogen open. Als ik een belangrijke kans op de arbeidsmarkt zie, ga ik daar actief op af. Samen met de werkgever gaan we op zoek naar een passend LLO-traject. Het onderwijs willen we naadloos laten aansluiten bij de behoeften van het bedrijf.”
Een mooi voorbeeld uit de praktijk is de samenwerking met bakkerij Hilvers. Wilma Hilvers, jobcoach bij bakkerij Hilvers, begeleidt werknemers die via Move to Match praktijkcertificaten halen. “Voor onze werknemers is dit een ontzettend mooie ervaring waar ze echt van groeien. We willen in de toekomst nog meer mensen aanmelden voor een LLO-traject. Ik gun andere werkgevers in de regio ook om aangepast onderwijs in te zetten. Zowel de werkgever als de werknemer krijgt er ontzettend veel waarde en energie voor terug.”
Aan de slag
Hans Kersten, projectleider LLO en Move to Match vanuit ROC Nijmegen, vindt het leuk dat alle deelnemers van de denktank enthousiast zijn over LLO. “Er worden veel vragen aan elkaar gesteld. Je merkt dat er verschillende perspectieven zijn op het begrip LLO. Het lijkt mij nuttig om de komende periode in te zetten op een gemeenschappelijke visie. Ik vind het belangrijk dat we gaan zien dat LLO een verrijking van het onderwijs is. Hopelijk gaan de kennis en het netwerk rondom LLO alleen maar gaan groeien.”
Rinske Schaffers, projectleider LLO en Move to Match vanuit Rijn IJssel, kijkt terug op een geslaagde middag: “Het is mooi om te zien dat we samen veel ideeën hebben verzameld over hoe we LLO kunnen integreren in het reguliere onderwijs. Ik hoop dat we LLO echt kunnen inbedden in ons onderwijsaanbod, zonder dat we steeds het wiel opnieuw moeten uitvinden. Ik roep alle docenten op om te gaan experimenteren met LLO: het is zo leuk!”