Praktijkleren met de praktijkverklaring

Wil je graag een mbo-praktijkverklaring halen door beroepstaken te leren in de prakijk en dus niet op school? Dat kan. Er is aanbod beschikbaar in diverse sectoren.

Facilitaire dienstverlening, Horeca, voeding en bakkerij, Techniek en engineering, Zorg, Verkoop en ondernemerschap, Bouw en afbouw, Mobiliteit, transport en logistiek

Beroepstaken leren in de praktijk, dus niet op school. Dat is de kern van de praktijkleerroute. Je doet geen examen, maar ontvangt bij goed functioneren wel een mbo-praktijkverklaring. De routes worden aangeboden in diverse sectoren. Het gaat onder meer om de bouw, zorg, horeca en retail. Je hebt hiervoor een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf.Voor wie?Dit traject is iets voor jou als je geen diploma hebt, werkloos bent of een werkervaringsplaats hebt. Je moet wel voldoen aan deze drie voorwaarden:- Je bent tussen de 18 en 67 jaar, én- Je bent gemotiveerd om te werken, én- Je kunt je redden in de Nederlandse taal.

Adviseurs Leven Lang Ontwikkelen

Stel je vragen over

  • Maatwerktrajecten
  • Nederlands, rekenen en digitale vaardigheden

Stel je vragen over

  • Maatwerktrajecten
  • Marketing, communicatie en evenementorganisatie
  • Zakelijke dienstverlening
  • Nederlands, rekenen en digitale vaardigheden
  • Verkoop en ondernemerschap

Nieuws en artikelen

Richard Huisman

Richard Huisman

Contact & aanmelden

Wil je meer informatie, heb je een vraag of wil je je aanmelden voor deze opleiding? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op. Dank je wel!

Bekijk ook eens

Werk aan de winkel! Ontwikkel je taalvaardigheid en rekenvaardigheid met de Vooropleiding retailmedewerker. Jouw startpunt voor een carrière in de retail.

Verkoop en ondernemerschap
Richard Huisman

Is gastvrijheid voor jou nog meer dan een glimlach? Leer hoe je jouw gasten het beste in de watten legt tijdens de cursus Horeca etiquette en gastvrijheid.

Horeca, voeding en bakkerij
Geert Hendriks, Luc Poelen

De cursus HACCP geeft jou of je medewerkers de kennis die nodig is over hygiëne en het voorkomen van voedselvergiftigingen en -infecties in de horeca.

Horeca, voeding en bakkerij
Geert Hendriks, Luc Poelen