Aanbod
-
ADAS training (Advanced Driver Assistance Systems )
Jouw vakkennis als auto- en schadetechneut uitbreiden? Dankzij de ADAS training (Advanced Driver Assistance Systems) leer je alles over rijhulpsystemen en help jij weggebruikers veilig de weg op.
-
APK 2 Lichte Voertuigen
Wil je APK-keurmeester voor personenauto’s worden? Deze cursus is de perfecte voorbereiding op het examen APK 2 Lichte Voertuigen.
-
Arabisch A1 mondelinge taalvaardigheid
Arabisch spreken op de werkvloer kan de communicatie met medewerkers en collega’s makkelijker maken. Wil je basiskennis van het Arabisch leren? Met de cursus Arabisch A1 krijg je het onder de knie. Yalla yalla!
-
Barista
Wil jij je als horecaprofessional onderscheiden met het maken van een kwalitatieve kop koffie en koffievarianten? Je leert het in de cursus Barista.
-
Basiscursus auto-elektronica
Wil je als auto- of schadetechneut alles leren over auto-elektronica? Met de Basiscursus auto-elektronica krijg je de juiste kennis voor dit onderdeel van je vak. Of het nu gaat over elektronische reparaties van voertuigen of de elektronica van veiligheids- en motormanagement systemen.
-
Basistraining Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)
Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van jonge kinderen? Met de Basistraining Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) behaal je hét certificaat dat je nodig hebt om te werken met peutergroepen.
-
Basiszorg huiskamerondersteuners, woonassistent of leefondersteuner
Werk je in een zorginstelling als ondersteuner en wil je leren hoe je zelfstandig enkele assisterende taken kunt uitvoeren die mensen helpen handelingen in hun dagelijkse leven te verrichten? Daarvoor is deze training geschikt.
-
Begeleiden op de werkvloer in een praktijkleerroute
Hoe begeleid en coach je stagiair(e)s of nieuwe medewerkers op de werkvloer? In dit korte scholingstraject Begeleiden op de werkvloer in een praktijkleerroute leer je als medewerker van een zorg- en welzijnsorganisatie te begeleiden op een leerafdeling.
-
Bijscholing obductieassistenten
Als obductieassistent ondersteun je een patholoog bij lichamelijk onderzoek van een overledene. Een grote verantwoordelijkheid? De Bijscholing obductieassistenten geeft je alle professionele kennis en handvatten die je nodig hebt.
-
Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 1 (Staal)
Ben je een beginnend lasser? En wil je met het lasproces BMBE een plaat tot 8 mm leren verwerken? Of ben je een meer ervaren lasser maar nog onbekend met BMBE? Leer in deze opleiding de fijne kneepjes van deze techniek.
-
Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 2 (Staal)
Wil je in meer verschillende lasposities leren booglassen met beklede elektrode (BMBE)? In deze opleiding leer je hoe je kunt hoeklassen in diverse posities en met verschillende a-hoogtes.
-
Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 3 (Staal)
Je kunt booglassen en bent er zelfs al behoorlijk ervaren in, maar je wilt je nog verder ontwikkelen in je vak. Met de opleiding Booglassen Met Beklede Elektrode (BMBE) NIL-niveau 3 (Staal) ontwikkel je je tot expert.
-
Booglassen TIG NIL-niveau 1
Ben je een beginnende lasser die met booglassen TIG (Tungsten Inert Gas) dunne plaat en pijp moet verwerken? Of ben je nog niet bekend met booglassen TIG en krijg je er in de nabije toekomst mee te maken? De opleiding Booglassen TIG NIL-niveau 1 geeft jou een stevige basis voor dit lasproces.
-
Booglassen TIG NIL-niveau 2 (Aluminium)
Als TIG-lasser de diverse lasposities in aluminium leren? Met de opleiding Booglassen TIG NIL-niveau 2 (Aluminium) leg je een goede basis. Bij TIG-lassen wordt het toevoegmateriaal met de hand toegediend.
-
Booglassen TIG NIL-niveau 2 (RVS)
Leren werken met TIG-lassen met materiaalsoort RVS op deze praktijkgerichte opleiding Booglassen TIG NIL-niveau 2? Bij TIG-lassen werk je met twee handen om het toevoegmateriaal toe te dienen.
-
Booglassen TIG NIL-niveau 2 Staal (S235)
Wil jij als TIG-lasser meer leren over de diverse lasposities in staal (S235)? De opleiding Booglassen TIG NIL-niveau 2 (Staal) leert jou alles over lassen met deze materiaalsoort.
-
Booglassen TIG NIL-niveau 3 (Aluminium)
Ben je een gevorderde lasser? En wil je in de toekomst ook dunne plaat en pijp leren verwerken met TIG-lassen? Tijdens de opleiding Booglassen TIG NIL-niveau 3 (Aluminium) leer je werken met materiaalsoort aluminium.
-
Booglassen TIG NIL-niveau 3 (RVS)
Je hebt al heel wat ervaring als lasser? En wil je ook met TIG-lassen dunne plaat en pijp leren verwerken? De opleiding Booglassen TIG NIL-niveau 3 (RVS) geeft je kennis over het werken met het materiaal RVS.
-
Booglassen TIG NIL-niveau 4 (Staal-Aluminium-RVS)
Ben je vergevorderd in TIG-lassen? De allerfijnste kneepjes van het TIG-lassen leer je op de opleiding Booglassen TIG NIL-niveau 4 (Staal-Aluminium-RVS).
-
Brancheopleiding Medisch pedicure
Je bent pedicure en helpt mensen met voetklachten. Met de brancheopleiding Medisch pedicure specialiseer je je in 1 jaar in risicovoeten (diabetes, reuma, oudere en oncologische voet). Ook leer je specialistische technieken uitvoeren.
-
Brancheopleiding Pedicure
Met een Brancheopleiding Pedicure beheers je binnen 1 jaar alle kennis en vaardigheden om succesvol te zijn in je vak. Of je nu als pedicure aan de slag gaat binnen een schoonheidssalon, pedicurepraktijk, podotherapiepraktijk of je eigen praktijk begint.
-
Certificeerbaar keuzedeel Gastvrijheid in de zorg K0153
Werk jij in de zorg als gastheer/gastvrouw, in de administratie of in facilitaire dienst? En heb je veel contact met patiënten? Het keuzedeel Gastvrijheid in de zorg niveau 2 leert je hoe je met jouw vak zo gastvrij mogelijk kunt zijn voor de zorgvrager en precies kunt aansluiten op de behoefte.
-
Certificeerbaar keuzedeel Helpende Plus K1296 - niveau 2
Werk je als helpende en wil je jezelf graag verder ontwikkelen? In het Keuzedeel Helpende Plus leer praktijkgericht je alles over eenvoudige verzorgende handelingen die in de zorg- en welzijnssector veel gevraagd worden.
-
Certificeerbaar keuzedeel Verzorgende en verpleegtechnische handelingen K0118 - niveau 3 (maatschappelijke zorg)
Ben jij zorgprofessional en op zoek naar meer uitdaging, bevoegdheden en verantwoordelijkheden? Dan is dit traject echt iets voor jou.
-
Communicatie op maat in de zorg
Met de training Communicatie op maat in de zorg groeien jouw medewerkers uit tot weerbare zorgprofessionals met sterke onderhandelings- en communicatievaardigheden.
-
Computertrainingen
Wil jij je vaardigheden met de computer vergroten? Geef je dan nu op.
-
Digitale vaardigheden basis (of gevorderden)
Wil je beter leren omgaan met de computer? In de basiscursus Digitale vaardigheden leer je hoe je makkelijker de computer kunt gebruiken. Ook leer je veilig werken met het internet.
-
HACCP (Hazard analysis and critical control points)
De cursus HACCP geeft jou of je medewerkers de kennis die nodig is over hygiëne en het voorkomen van voedselvergiftigingen en -infecties in de horeca.
-
Herkennen en doorverwijzen laaggeletterdheid met een acteur
Hoe help je mensen in jouw organisatie die moeite hebben met basisvaardigheden als taal, rekenen en computervaardigheden? In de training Herkennen en doorverwijzen laaggeletterdheid leer je door met een acteur te oefenen hoe je hierover in gesprek gaat.
-
Herregistratie wet BIG
Is je BIG registratie verlopen of verloopt deze binnenkort? Volg dan het traject Herregistratie wet BIG bij ROC Nijmegen.
-
Horeca etiquette en gastvrijheid
Is gastvrijheid voor jou nog meer dan een glimlach? Leer hoe je jouw gasten het beste in de watten legt tijdens de cursus Horeca etiquette en gastvrijheid.
-
Hospitality
Klantgerichtheid met een oprechte glimlach? Til het serviceniveau van jouw (horeca-)zaak naar een hoger niveau. Dankzij de maatwerkcursus Hospitality weten jouw medewerkers straks precies hoe ze gasten in de watten moeten leggen.
-
Koken in de horeca
Altijd al graag in de keuken willen werken en je willen ontwikkelen tot kok? Tijdens de cursus Koken in de horeca leer je de basisvaardigheden en -technieken van koken in de horeca.
-
Leermeester
Wil jij de horeca-vakmensen van de toekomst opleiden in jouw bedrijf? Jouw enthousiasme voor het vak overbrengen op nieuwe medewerkers, studenten en stagiairs? Met de cursus Leermeester SVH weet jij precies welke begeleiding en vaardigheden zij nodig hebben om te kunnen werken in de horeca.
-
MAG-lassen NIL-niveau 1
Ben je een beginnende lasser en wil je laservaring opdoen? De opleiding Booglassen MAG NIL-niveau 1 is dé startopleiding als je wilt beginnen in het lasvak.
-
MAG-lassen NIL-niveau 2
Wil je verder groeien in jouw vak als MAG-lasser in diverse lasposities? Deze praktijkgerichte opleiding Booglassen MAG NIL-niveau 2 brengt jou een grote stap verder.
-
MAG-lassen NIL-niveau 3 (Staal)
Ben jij een MAG-lasser die laswerk uitvoert dat aan niet-destructief onderzoek wordt onderworpen? De opleiding MAG-lassen NIL-niveau 3 (Staal) is dé volgende stap in jouw vak als lasser.
-
Maatwerk Assessorentraining
Wil jij als verpleegkundige of verzorgende IG helpen om studenten klaar te stomen voor de beroepspraktijk? Leer hoe je beroepsexamens afneemt met onze Assessorentraining.
-
Maatwerk Complexe zorg verlenen met behulp van klinisch redeneren
Hoe geef je jouw patiënt de juiste zorg? Met deze cursus leer je hoe je door klinisch redeneren tot een professionele aanpak kunt komen voor het verlenen van complexe zorg.
-
Maatwerk diploma-traject Sport en bewegingsleider (25908)
Wil je anderen begeleiden in sport en bewegen? Van een trainingsprogramma voor een groep sporters tot beweegactiviteiten voor maatschappelijke doelen. Je leert het nu in het flexibele Maatwerk diploma-traject tot sport en bewegingsleider niveau 3 bij CIOS Arnhem.
-
Maatwerk logisch redeneren bij kwetsbare ouderen
Als zorgmedewerker al in een vroeg stadium zorgbehoeftes van de cliënt signaleren én daarop anticiperen is van groot belang. Hoe je dat doet? Dat leer je tijdens de training Logisch redeneren bij kwetsbare ouderen.
-
Mbo-certificaat Basis voor deskundige zorg C0054 Niveau 3
Wil jij cliënten zelfstandig ondersteunen bij zorg- en begeleidingsvragen in hun dagelijks leven en ben je zij-instromer of doorstromer? Met het opleidingstraject Basis voor deskundige zorg ontwikkel je je verder op niveau 3.
-
Mbo-certificaat Basisonderhoud aan toestellen werktuigkundige installaties (C0019)
Wil je werken in de installatietechniek? En heb je nog geen technische achtergrond of diploma? Met het Mbo-certificaat Basisonderhoud aan toestellen werktuigkundige installaties kan je binnen 3 maanden aan de bak.
-
Mbo-certificaat Basisvaardigheden elektrotechnische installaties
Leren hoe je elektrotechnische installaties veilig aanlegt? Met het mbo-certificaat Basisvaardigheden elektrotechnische installaties op zak, kun je als werktuigkundige zij-instromer of werkzoekende aan het werk bij een installatiebedrijf.
-
Mbo-certificaat Creëren van een optimale woon- en leefomgeving voor de zorgvrager C0052
Met het Mbo-certificaat Creëren van een optimale woon- en leefomgeving voor de zorgvrager leer je mensen ondersteunen in hun dagelijkse leven. Jij helpt ze om langer zelfstandig te blijven en zich zeker te voelen in hun eigen omgeving.
-
Mbo-certificaat Individuele Basiszorg verlenen (C0163)
Als beroepskracht instromen of doorstromen in de (ouderen)zorg? Met de cursus Individuele basiszorg verlenen op niveau 2 leer je hoe je cliënten kunt ondersteunen bij persoonlijke zorg en de dagelijkse handelingen.
-
Mbo-certificaat Individuele zorg verlenen C0053 Niveau 3
Wil jij werken in de (ouderen)zorg op niveau 3? De zorg bieden die helemaal is afgestemd op jouw cliënten? Met het Mbo-certificaat Individuele zorg verlenen C0053 Niveau 3 leer je specifieke vaardigheden voor het bieden van individuele zorg.
-
Mbo-certificaat Ondersteunen gebruikers van IT systems and devices
Wil jij collega’s en klanten helpen bij het gebruik van IT-apparatuur en -programma’s? Met het mbo-certificaat Ondersteunen gebruikers van IT systems and devices school jij je om naar een klantgericht beroep in de IT.
-
Mbo-certificaat Ondersteunen in maatschappelijke zorg (C0101)
Jouw cliënten beter begeleiden? Met het Mbo-certificaat C0101 Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg Niveau 3 begeleid je cliënten bij activiteiten waarin ze eigen regie kunnen pakken of waarbij ze meer ondersteuning nodig hebben.
-
Mbo-certificaat Regievoering en vakontwikkeling in de zorg (C0055) Niveau 3
Werk jij in de zorg en wil je meer regie nemen over je werk en de begeleiding van zorgvragers? Met het Mbo-certificaat Regievoering en vakontwikkeling in de zorg leer je cliënten zoveel mogelijk zelf beslissingen te nemen en daarbij te ondersteunen.
-
Mbo-certificaat Verpleegtechnisch handelen C0106 niveau 3
Ben jij zorgprofessional en op zoek naar meer uitdaging, bevoegdheden en verantwoordelijkheden? In het opleidingstraject Mbo-certificaat C0106 Verpleegtechnisch handelen niveau 3 leer je verpleegtechnische handelingen uit te voeren bij individuele zorgvragers.
-
Mbo-certificaat Zorgplan Ontwikkelen (C0109) Niveau 3
Essentieel voor jouw vak in de ouderenzorg: met het Mbo-certificaat Zorgplan Ontwikkelen (C0109) - Niveau 3 leer je hoe je een zorgplan opstelt en gebruikt als basis voor persoonsgerichte zorg. Stroom in dit traject in op het moment waarop het jou past.
-
Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO)
Bijdragen aan een gezonde toekomst voor ouderen? Na het volgen van de cursus Meer Bewegen Voor Ouderen (MBvO) ontvang je het landelijk erkend MBvO-diploma van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU).
-
NEN 9140 VOP training (Basis)
Werken aan elektrische auto’s? Tijdens de training NEN 9140 VOP (basis) leer je als autotechnicus nieuwe vaardigheden waarmee je elektrische en hybride voertuigen onderhoudt en veilig op de weg krijgt.
-
NEN 9140 VP training (Gevorderden)
Veilig onderhoud en reparaties uitvoeren aan elektrische voertuigen? Dat vraagt om nieuwe vaardigheden die je kunt leren tijdens de NEN 9140 VP training (gevorderden). Zo word jij Vakbekwaam Persoon NEN 9140 VP.
-
Nederlands 3F voor de kinderopvang
Leren luisteren en spreken op het 3F-niveau voor de kinderopvang? De cursus Nederlands 3F brengt je Nederlands op het juiste niveau. Zo ben jij als pedagogisch medewerker klaar voor de taaleis in je vak.
-
Nederlands leren op de werkvloer
Ben je anderstalig en wil je beter Nederlands leren spreken en schrijven voor je werk? De cursus Nederlands leren op de werkvloer helpt je verder.
-
Nederlands, rekenen en digitale vaardigheden
De cursus Nederlands, rekenen en digitale vaardigheden helpt jouw medewerkers beter communiceren op de werkvloer.
-
Oefenen met verpleegtechnische voorbehouden en risicovolle handelingen
Blijf bekwaam in voorbehouden en risicovolle handelingen! Wil je jouw verpleegtechnische vaardigheden opfrissen, oefenen of toetsen? Kom naar het Skillslab van Rijn IJssel.
-
Praktijkleren met de praktijkverklaring
Op zoek naar beter opgeleide vakmensen binnen jouw bedrijf of organisatie? Via praktijkleren met de praktijkverklaring leert jouw (toekomstige) werknemer op de werkvloer.
-
Sociale hygiëne
Hoe ga jij als horecaondernemer of horecamedewerker om met overlast? Leer alle methoden in de cursus Sociale hygiëne.
-
Technisch Onderwijsassistent (TOA / K0403)
Combineer je passie voor exacte vakken en onderwijs. Volg het keuzedeel tot Technisch Onderwijsassistent (TOA) en help jongeren bij hun ontwikkeling.
-
Train de trainer Tech@doptiespel
Waar ligt de behoefte van jouw collega’s om zich te ontwikkelen in zorgtechnologie? Na het volgen van Train de trainer ‘tech@doptiespel’ kan jij die als V&V-professional boven tafel halen. Zodat je collega’s precies weten hoe ze zich verder kunnen ontwikkelen.
-
Train de trainer gedelegeerd toetser risicovolle voorbehouden handelingen
Leer hoe je verpleegkundigen of verzorgenden IG kunt beoordelen en begeleiden in het vakkundig uitvoeren van verpleegtechnische handelingen.
-
Training Diabetes zorg
De Training Diabetes zorg geeft jouw medewerkers alle benodigde kennis en vaardigheden om cliënten met diabetes, ook bekend als suikerziekte, te kunnen helpen.
-
Training observeren en rapporteren
Wat is belangrijk om te rapporteren over cliënten in de welzijnssector? En hoe schrijf je jouw bevindingen objectief op? Met de Training observeren en rapporteren leer je met voorbeelden uit de praktijk van zorg en welzijn.
-
Verbeteren rekenvaardigheden
Tijdens de cursus Verbeteren rekenvaardigheden leer je de basis van het rekenen. Denk hierbij aan optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen en procenten berekenen.
-
Wijn (basiscursus)
Ben je horecaprofessional en wil je je basiskennis over wijn vergroten? De basiscursus Wijn geeft je handvatten om je gasten goed te kunnen adviseren over wijn.