Barista
Wil jij je als horecaprofessional onderscheiden met het maken van een kwalitatieve kop koffie en koffievarianten? Je leert het in de cursus Barista.
Een goede kop koffie is niet meer weg te denken uit de horeca. Koffiespeciaalzaken bieden een breed scala aan koffiesoorten en vele speciale variaties hierop. In de cursus Barista, leer je alles over het product en de apparatuur.
Na het volgen van de cursus heb je de juiste vaardigheden in huis om jezelf als ondernemer of professional in de horeca te kunnen onderscheiden op koffiegebied. Jij weet hoe je een goede kop koffie, krachtige espresso of gelaagde latte macchiato maakt.
Wat leer je?
Tijdens de cursus Barista word je ondergedompeld in de wereld van koffie.
Je leert:
- basiskennis over koffiebonen
- over de herkomst van koffie
- welke apparatuur nodig is om een goede kop koffie te zetten
Als barista leer je je vak achter de espressomachine. Je gaat daarom in de praktijk aan de slag met het leren van de benodigde vaardigheden. Naast koffie maak je variaties zoals espresso, cappuccino en latte macchiato. Verder maak je kennis met het materiaal dat nodig is om de koffie aan de gast uit te serveren.
Voor wie is deze cursus?
Ben jij horecaprofessional of -ondernemer? De cursus Barista is voor jou als je je wilt specialiseren in het bereiden van verschillende soorten koffie.
Startdatum, locatie en kosten zijn in overleg.
Adviseurs Leven Lang Ontwikkelen
Stel je vragen over
- Beveiliging en veiligheid
- Facilitaire dienstverlening
- Maatwerktrajecten
- Verkoop en ondernemerschap
Stel je vragen over
- Facilitaire dienstverlening
- Horeca, voeding en bakkerij
- Maatwerktrajecten
- Toerisme, luchtvaart en recreatie
- CIOS, sport en bewegen
Nieuws en artikelen
Jouw scholingsvraag op de juiste plek
28 maart 2023
Geert Hendriks
Voorbereiden op de arbeidsmarkt van morgen
28 maart 2023
Luc Poelen
Contact & aanmelden
Bekijk ook eens
Is gastvrijheid voor jou nog meer dan een glimlach? Leer hoe je jouw gasten het beste in de watten legt tijdens de cursus Horeca etiquette en gastvrijheid.
De cursus HACCP geeft jou of je medewerkers de kennis die nodig is over hygiëne en het voorkomen van voedselvergiftigingen en -infecties in de horeca.
Wil jij de horeca-vakmensen van de toekomst opleiden in jouw bedrijf? Jouw enthousiasme voor het vak overbrengen op nieuwe medewerkers, studenten en stagiairs? Met de cursus Leermeester SVH weet jij precies welke begeleiding en vaardigheden zij nodig hebben om te kunnen werken in de horeca.
Duur
In overleg.