Barista

Wil jij je als horecaprofessional onderscheiden met het maken van een kwalitatieve kop koffie en koffievarianten? Je leert het in de cursus Barista.

Horeca, voeding en bakkerij

Een goede kop koffie is niet meer weg te denken uit de horeca. Koffiespeciaalzaken bieden een breed scala aan koffiesoorten en vele speciale variaties hierop. In de cursus Barista, leer je alles over het product en de apparatuur.

Na het volgen van de cursus heb je de juiste vaardigheden in huis om jezelf als ondernemer of professional in de horeca te kunnen onderscheiden op koffiegebied. Jij weet hoe je een goede kop koffie, krachtige espresso of gelaagde latte macchiato maakt.

Wat leer je?

Tijdens de cursus Barista word je ondergedompeld in de wereld van koffie.

Je leert:

  • basiskennis over koffiebonen
  • over de herkomst van koffie
  • welke apparatuur nodig is om een goede kop koffie te zetten

Als barista leer je je vak achter de espressomachine. Je gaat daarom in de praktijk aan de slag met het leren van de benodigde vaardigheden. Naast koffie maak je variaties zoals espresso, cappuccino en latte macchiato. Verder maak je kennis met het materiaal dat nodig is om de koffie aan de gast uit te serveren.

Voor wie is deze cursus?

Ben jij horecaprofessional of -ondernemer? De cursus Barista is voor jou als je je wilt specialiseren in het bereiden van verschillende soorten koffie.

Startdatum, locatie en kosten zijn in overleg.

Adviseurs Leven Lang Ontwikkelen

Stel je vragen over

  • Beveiliging en veiligheid
  • Horeca, voeding en bakkerij
  • ICT en media
  • Maatwerktrajecten
  • Verkoop en ondernemerschap
  • Mobiliteit, transport en logistiek

Stel je vragen over

  • Beveiliging en veiligheid
  • Facilitaire dienstverlening
  • Horeca, voeding en bakkerij
  • Maatwerktrajecten
  • Marketing, communicatie en evenementorganisatie
  • Toerisme, luchtvaart en recreatie
  • Uiterlijke verzorging
  • Nederlands, rekenen en digitale vaardigheden
  • Verkoop en ondernemerschap
  • CIOS, sport en bewegen

Nieuws en artikelen

Geert Hendriks

Contact & aanmelden

Wil je meer informatie, heb je een vraag of wil je je aanmelden voor deze opleiding? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op. Dank je wel!

Bekijk ook eens

Klantgerichtheid met een oprechte glimlach? Til het serviceniveau van jouw (horeca-)zaak naar een hoger niveau. Dankzij de maatwerkcursus Hospitality weten jouw medewerkers straks precies hoe ze gasten in de watten moeten leggen.

Horeca, voeding en bakkerij
Geert Hendriks, Luc Poelen

Is gastvrijheid voor jou nog meer dan een glimlach? Leer hoe je jouw gasten het beste in de watten legt tijdens de cursus Horeca etiquette en gastvrijheid.

Horeca, voeding en bakkerij
Geert Hendriks, Luc Poelen

De cursus HACCP geeft jou of je medewerkers de kennis die nodig is over hygiëne en het voorkomen van voedselvergiftigingen en -infecties in de horeca.

Horeca, voeding en bakkerij
Geert Hendriks, Luc Poelen

Duur

In overleg.