Koken in de horeca 18+

Altijd al graag in de keuken willen werken en je willen ontwikkelen tot kok? Tijdens de cursus Koken in de horeca 18+ leer je de basisvaardigheden en -technieken van koken in de horeca.

Horeca, voeding en bakkerij

In de horeca is een grote behoefte aan geschoolde koks. Je kunt gelijk aan de slag met werken en leren. Zo leer je de fijne kneepjes van het vak. Na het behalen van het examen ontvang je het mbo-certificaat: Koken in de horeca.

Wat leer je?

De opleiding Koken in de horeca 18+ bestaat uit vaktheorie en je krijgt regelmatig praktijklessen in onze professionele keukens.

Een greep uit de vaardigheden die je zult leren:

  • Inrichting van werkruimten
  • Snij-, kook- en bereidingstechnieken
  • Warenkennis
  • Ontvangen van bestellingen
  • Bereiden van soepen en salades
  • Hygiëne
  • Diverse groentebereidingen
  • Hoe je moet werken in een volop draaiende keuken

Voor wie is deze cursus?

Ben je zij-instromer, her- of doorstromer? Ben je werkende of werkzoekende? En wil jij het vak al werkend leren in een professionele keuken? Dan is de cursus Koken in de horeca 18+ geschikt voor jou.

Een toelatingseis is dat je minimaal 8 uur per week werkt in een erkend leerbedrijf in de horeca. Je bent minimaal 18 jaar.

Adviseurs Leven Lang Ontwikkelen

Stel je vragen over

  • Beveiliging en veiligheid
  • Facilitaire dienstverlening
  • Maatwerktrajecten
  • Verkoop en ondernemerschap

Stel je vragen over

  • Facilitaire dienstverlening
  • Horeca, voeding en bakkerij
  • Maatwerktrajecten
  • Toerisme, luchtvaart en recreatie
  • CIOS, sport en bewegen

Nieuws en artikelen

Geert Hendriks

Geert Hendriks

Contact & aanmelden

Wil je meer informatie, heb je een vraag of wil je je aanmelden voor deze opleiding? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op. Dank je wel!

Bekijk ook eens

Is gastvrijheid voor jou nog meer dan een glimlach? Leer hoe je jouw gasten het beste in de watten legt tijdens de cursus Horeca etiquette en gastvrijheid.

Horeca, voeding en bakkerij
Geert Hendriks, Luc Poelen

De cursus HACCP geeft jou of je medewerkers de kennis die nodig is over hygiëne en het voorkomen van voedselvergiftigingen en -infecties in de horeca.

Horeca, voeding en bakkerij
Geert Hendriks, Luc Poelen

Wil jij de horeca-vakmensen van de toekomst opleiden in jouw bedrijf? Jouw enthousiasme voor het vak overbrengen op nieuwe medewerkers, studenten en stagiairs? Met de cursus Leermeester SVH weet jij precies welke begeleiding en vaardigheden zij nodig hebben om te kunnen werken in de horeca.

Horeca, voeding en bakkerij
Geert Hendriks, Luc Poelen

Duur

20 lesdagen