Sociale hygiëne

Hoe ga jij als horecaondernemer of horecamedewerker om met overlast? Leer alle methoden in de cursus Sociale hygiëne.

Hoe ga jij als horecaondernemer of horecamedewerker om met overlast? Leer alle methoden in de cursus Sociale hygiëne.

Horeca, voeding en bakkerij

Als ondernemer of medewerker van een horecabedrijf kom je in contact met allerlei mensen. Meestal komen je gasten naar jouw zaak voor hun plezier. Soms kan dit (in een later stadium) gepaard gaan met problemen of overlast. Denk bijvoorbeeld aan alcohol-, drugs-, en gokproblemen. De cursus Sociale hygiëne leert jou hoe je hiermee om kunt gaan.

Wat leer je?

Tijdens de cursus Sociale hygiëne leer je hoe je in de praktijk omgaat met alcohol- drugs-, en gokproblemen. Je leert methoden om je gasten duidelijk te maken wat wel en niet is toegestaan.

Ook leer je problemen binnen jouw bedrijf te voorkomen. Ontstaan er toch problemen dan weet je na de cursus wat je het beste kunt doen om ervoor te zorgen dat de situatie niet uit de hand loopt. Je krijgt daarvoor handige methoden aangereikt.

Onderwerpen die worden behandeld tijdens de cursus:

  • De weg naar het ondernemerschap
  • Sociale hygiëne
  • Sociale vaardigheden
  • Alcohol, drugs en gokken
  • Inrichtingseisen en voorzieningen

Voor wie is deze cursus?

De cursus Sociale hygiëne is voor medewerkers van bedrijven waar alcohol verkocht of geschonken wordt. Deze cursus is bedoeld voor bedrijven die hun personeel willen (bij)scholen en willen voldoen aan wettelijke kaders van de drank- en horecawet. De cursus is ook voor startende ondernemers.

De overheid heeft wettelijk bepaald dat er binnen horecabedrijven tijdens openingsuren altijd iemand met het diploma Sociale hygiëne aanwezig moet zijn. Iedereen die op de vergunning vermeld staat moet het diploma hebben behaald. Voldoe je niet aan deze wet dan loop je het risico dat een controleur je bedrijf direct sluit.

Adviseurs Leven Lang Ontwikkelen

Stel je vragen over

  • Beveiliging en veiligheid
  • Horeca, voeding en bakkerij
  • ICT en media
  • Maatwerktrajecten
  • Verkoop en ondernemerschap
  • Mobiliteit, transport en logistiek

Stel je vragen over

  • Beveiliging en veiligheid
  • Facilitaire dienstverlening
  • Horeca, voeding en bakkerij
  • Maatwerktrajecten
  • Marketing, communicatie en evenementorganisatie
  • Toerisme, luchtvaart en recreatie
  • Uiterlijke verzorging
  • Nederlands, rekenen en digitale vaardigheden
  • Verkoop en ondernemerschap
  • CIOS, sport en bewegen

Nieuws en artikelen

Geert Hendriks

Duur

In overleg.

Contact & aanmelden

Wil je meer informatie, heb je een vraag of wil je je aanmelden voor deze opleiding? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op. Dank je wel!

Bekijk ook eens

Klantgerichtheid met een oprechte glimlach? Til het serviceniveau van jouw (horeca-)zaak naar een hoger niveau. Dankzij de maatwerkcursus Hospitality weten jouw medewerkers straks precies hoe ze gasten in de watten moeten leggen.

Horeca, voeding en bakkerij
Geert Hendriks, Luc Poelen

Is gastvrijheid voor jou nog meer dan een glimlach? Leer hoe je jouw gasten het beste in de watten legt tijdens de cursus Horeca etiquette en gastvrijheid.

Horeca, voeding en bakkerij
Geert Hendriks, Luc Poelen

De cursus HACCP geeft jou of je medewerkers de kennis die nodig is over hygiëne en het voorkomen van voedselvergiftigingen en -infecties in de horeca.

Horeca, voeding en bakkerij
Geert Hendriks, Luc Poelen