Wijn (basiscursus)

Ben je horecaprofessional en wil je je basiskennis over wijn vergroten? De basiscursus Wijn geeft je handvatten om je gasten goed te kunnen adviseren over wijn.

Horeca, voeding en bakkerij

Tijdens deze basiscursus Wijn vergroot je je wijnkennis, zodat jij in jouw werk je gasten goed kunt adviseren over dit fascinerende en veelzijdige product. Bijvoorbeeld welke wijn het beste bij een gerecht past.

Wat leer je?

In de basiscursus Wijn leer je alles over wijn. Aan bod komt theorie over wijnen: de herkomst, welke soorten druiven er zijn en de achtergrond. Maar ook leer je over de wijnstijlen (rood, wit en rosé) en de verschillende wijnlanden.

Je leert verder de geuren herkennen die je in een wijn kunt tegenkomen. En natuurlijk wordt er geproefd zodat je smaken, geuren en aroma's van elkaar leert te onderscheiden. Tijdens dit gedeelte van de cursus krijg je ook tips over de combinatie tussen wijn en spijs.

Voor wie is deze cursus?

Ben je horecaprofessional en heb je in je werk veel te maken met de gasten? De basiscursus Wijn is voor gastheren, gastvrouwen en overig horecapersoneel.

Adviseurs Leven Lang Ontwikkelen

Stel je vragen over

  • Beveiliging en veiligheid
  • Horeca, voeding en bakkerij
  • ICT en media
  • Maatwerktrajecten
  • Verkoop en ondernemerschap
  • Mobiliteit, transport en logistiek

Stel je vragen over

  • Beveiliging en veiligheid
  • Facilitaire dienstverlening
  • Horeca, voeding en bakkerij
  • Maatwerktrajecten
  • Marketing, communicatie en evenementorganisatie
  • Toerisme, luchtvaart en recreatie
  • Uiterlijke verzorging
  • Nederlands, rekenen en digitale vaardigheden
  • Verkoop en ondernemerschap
  • CIOS, sport en bewegen

Nieuws en artikelen

Geert Hendriks

Contact & aanmelden

Wil je meer informatie, heb je een vraag of wil je je aanmelden voor deze opleiding? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op. Dank je wel!

Bekijk ook eens

Klantgerichtheid met een oprechte glimlach? Til het serviceniveau van jouw (horeca-)zaak naar een hoger niveau. Dankzij de maatwerkcursus Hospitality weten jouw medewerkers straks precies hoe ze gasten in de watten moeten leggen.

Horeca, voeding en bakkerij
Geert Hendriks, Luc Poelen

Is gastvrijheid voor jou nog meer dan een glimlach? Leer hoe je jouw gasten het beste in de watten legt tijdens de cursus Horeca etiquette en gastvrijheid.

Horeca, voeding en bakkerij
Geert Hendriks, Luc Poelen

De cursus HACCP geeft jou of je medewerkers de kennis die nodig is over hygiëne en het voorkomen van voedselvergiftigingen en -infecties in de horeca.

Horeca, voeding en bakkerij
Geert Hendriks, Luc Poelen

Duur

In overleg.