Leermeester

Wil jij de horeca-vakmensen van de toekomst opleiden in jouw bedrijf? Jouw enthousiasme voor het vak overbrengen op nieuwe medewerkers, studenten en stagiairs? Met de cursus Leermeester SVH weet jij precies welke begeleiding en vaardigheden zij nodig hebben om te kunnen werken in de horeca.

Horeca, voeding en bakkerij

Als leermeester heb je een cruciale rol binnen je bedrijf. Goed opgeleide medewerkers zijn niet alleen van toegevoegde waarde voor de horecaondernemer, maar voor het hele team. Een goed opgeleide medewerker heeft meer kansen en carrièreperspectieven. En door je medewerkers goed te begeleiden, houd je makkelijk talentvol personeel in je bedrijf. Ook heeft elk erkend leerbedrijf een leermeester nodig in het SBB-register om stagiairs en BBL-studenten op te leiden. Wil je jezelf nog verder uitdagen? Elk jaar organiseert de Stichting Vakbekwaamheid Horeca namens de horecasector de wedstrijd ‘Beste Leerbedrijf en Beste Leermeester van het jaar’. Elk leerbedrijf kan worden genomineerd. Uit de beste tien leerbedrijven wordt de ‘Beste Leermeester’ gekozen.

Deze cursus bestaat uit 4 dagen, inclusief examen. De lesdagen zijn van 09.30 tot 15.30 uur en vinden plaats op:

  • Woensdag 12 juni
  • Woensdag 19 juni
  • Woensdag 26 juni
  • Woensdag 3 juli (examens)

De examens van de cursus zijn inbegrepen, mogelijk herexamens zijn voor eigen rekening.

Een onderdeel van de cursus is het schrijven van een portfolio. Dit doe je buiten de lesdagen in eigen tijd. Meer informatie hierover volgt tijdens de eerste cursusdag.

De cursus zal doorgaan bij voldoende belangstelling (minimaal 8 personen).

Wat leer je?

Hoe stimuleer je jouw werknemers en stagiairs om het beste uit zichzelf te halen? In deze cursus leer je hoe je hen daarbij zo goed mogelijk ondersteunt, zodat ze zich blijvend kunnen ontwikkelen in het horecavak. Je leert hoe je medewerkers op een juiste en verantwoorde manier werft, inwerkt en begeleidt.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor jou als je werkzaam bent in de horeca en nieuwe koks, gastheren of gastvrouwen wilt begeleiden in een horecabedrijf. Maar ook als je als werkgever je medewerkers wilt laten trainen in het begeleiden van nieuwe medewerkers, studenten en stagiairs.

Adviseurs Leven Lang Ontwikkelen

Stel je vragen over

  • Beveiliging en veiligheid
  • Horeca, voeding en bakkerij
  • ICT en media
  • Maatwerktrajecten
  • Verkoop en ondernemerschap
  • Mobiliteit, transport en logistiek

Stel je vragen over

  • Beveiliging en veiligheid
  • Facilitaire dienstverlening
  • Horeca, voeding en bakkerij
  • Maatwerktrajecten
  • Marketing, communicatie en evenementorganisatie
  • Toerisme, luchtvaart en recreatie
  • Uiterlijke verzorging
  • Nederlands, rekenen en digitale vaardigheden
  • Verkoop en ondernemerschap
  • CIOS, sport en bewegen

Waarom kiezen voor ROC Nijmegen en Rijn IJssel?

Onze bevoegde docenten begeleiden je met veel enthousiasme. Zij hebben ervaring op het gebied van scholing in groepen en met begeleiding van individuele cursisten. Onze uitgebreide toegeruste praktijk- en theorieruimtes bieden alles wat je nodig hebt. De cursuslocaties zijn goed bereikbaar.

Nieuws en artikelen

Geert Hendriks

Contact & aanmelden

Wil je meer informatie, heb je een vraag of wil je je aanmelden voor deze opleiding? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op. Dank je wel!

Bekijk ook eens

Klantgerichtheid met een oprechte glimlach? Til het serviceniveau van jouw (horeca-)zaak naar een hoger niveau. Dankzij de maatwerkcursus Hospitality weten jouw medewerkers straks precies hoe ze gasten in de watten moeten leggen.

Horeca, voeding en bakkerij
Geert Hendriks, Luc Poelen

Is gastvrijheid voor jou nog meer dan een glimlach? Leer hoe je jouw gasten het beste in de watten legt tijdens de cursus Horeca etiquette en gastvrijheid.

Horeca, voeding en bakkerij
Geert Hendriks, Luc Poelen

De cursus HACCP geeft jou of je medewerkers de kennis die nodig is over hygiëne en het voorkomen van voedselvergiftigingen en -infecties in de horeca.

Horeca, voeding en bakkerij
Geert Hendriks, Luc Poelen

Duur

4 weken (1 dag per week), inclusief examen

Startdatum

12 juni 2024

Locatie(s)

Rijn IJssel

  • Rijn IJssel, Velperweg 39, Arnhem

Groepsgrootte

8

Kosten

€ 1125,-